חלבונים
אבקת חלבון הינה תוסף מזון הכולל ריכוז גבוה של חלבון (78%-94%). בדרך כלל אבקת חלבון תכיל מעט פחמימות ומעט מאוד שומנים.
אבקות חלבון אינן מנפחות את הגוף יותר מאשר מקור חלבון אחר (גביע קוטג' למשל).אבקת חלבון עוזרת לנו להשלים את צריכת החלבון שלנו בצורה קלה יותר.
אבקת חלבון היא בפירוש אינה "סטרואידים" או "הורמונים" כפי שנהוג לחשוב והן בטוחות לשימוש ועוברות אישור של הFDA מנהל המזון והתרופות.
חלבון הוא חומר מזין ועיקרי לבריאות האדם ולרוב בעלי החיים, אשר מספק את דרישות הגוף לחומצות אמינו. חלבון חשוב לתהליכי בנייה, שימור וגדילה אופטימאליים של גופנו, ובעיקר לשרירים. מקורות מזון עשירים בחלבון הם: בשר, ביצים, דגים, מוצרי חלב, סויה וקיטניות.
כמות חלבונים שהגוף דורש בדיאטה משתנה לפי מין, משקל, גיל, רמת פעילות גופנית, ומצבו הבריאותי של האדם. מומלץ לצרוך 0.8 גרם חלבון ליום לכל קילוגרם משקל גוף.
לאנשים העוסקים בספורט ופיתוח גוף מומלצת צריכה גבוהה יותר של חלבונים, בין 1.2 ל-1.7 גרם. לתינוקות מומלץ לצרוך 2.2 גרם חלבון לכל קילוגרם.
מדוע להשתמש באבקת חלבון?
חלבון הינו מקור מעולה לעליה במשקל הגוף. חלבון שימוש לחידוש העור והשיער, השרירים והעצמות וכו'. חלבון אף משמש לייצור הורמונים, אנזימים וחיזוק המערכת החיסונית בגוף. במקרה שלא תהיה כמות מספקת של חלבון, הגוף יאבד את היכולת לתקן רקמות בגוף כמו שצריך. החלבון הטוב ביותר לבניית רקמות ושרירים בגוף הוא חלבון מי-הגבינה.
אבקת חלבון מסוג זה תסייע להפרשה טבעית של הורמון הגדילה ואף תשפר את המערכת החיסונית בגוף.
אני צורך חלבון ממזון, זה לא מספיק?
חלבון הוא אב מזון חשוב שחייב להימצא בתפריט היומי שלנו. עופות, טונה וחלב הם דוגמאות למזון עשיר בחלבון ומהווים מרכיב משמעותי בתפריטי תזונה של ספורטאים ומתאמנים רבים. ערכו הביולוגי של חלבון מי-הגבינה (שקיים באבקת חלבון whey) הוא הגבוה ביותר מכל החלבונים השונים, וכתוצאה מכך ספיגתו גדולה באופן משמעותי משאר החלבונים או אבקת חלבון אחרת.
כשתצרכו אבקת חלבון מי-גבינה תקבלו יותר חלבון זמין לשרירים ולבניית רקמות מאשר חלבונים ממקורות אחרים.זו אחת הסיבות שמומלץ לתגבר את צריכת חלבון היומית על ידי תוסף אבקת חלבון איכותי ויעיל.
אני עוסק בספורט ובפיתוח גוף, מתי כדאי לצרוך אבקת חלבון?
הזמן הטוב ביותר בו כדאי לצרוך אבקת חלבון הוא מיד בסיום האימון, וגם בבוקר מיד כשקמים. אבקת חלבון מי-גבינה וכמובן החלבון שבה מתעכל ונספג במהירות בגוף, ובתום האימון הגוף זקוק לחלבון
מיידי לבניית השרירים. יכולת ספיגת החלבון בגוף מוגברת מיד לאחר האימון ולמשך כשעתיים לאחר מכן. אבקת חלבון מי-גבינה תמלא את הדרישה הזו של הגוף לחלבון במהירות בסיום האימון.
חוסרים בחלבונים- מה הסיכון?
חוסרים בחלבונים יכולים לגרום ל: תחושת עייפות, פגיעה בהתפתחות פיזית ומנטאלית, נשירה ואיבוד פיגמנטים של שיער, איבוד מסת השריר, טמפרטורת גוף נמוכה יחסית, אי-סדירות הורמונאלית, קשיחות ויובש בעור, פגיעה במערכת החיסונית ובפוריות.
צריכה מוגזמת של חלבונים לעומת זאת, יכולה לגרום לבעיות הבריאותיות הבאות: תגובות מוגזמות במערכת החיסונית, תפקוד לקוי של הכליות, איבוד מצפיפות העצמות וכד'. כתוצאה מכך שהמבנה של כל סוג חלבון שונה, חלבונים מסוימים יכולים לגרום לאלרגיות ואף לגרום לתגובות אלרגיות לסוגים מסוימים של מזון.
תוספי חלבון: