חלבון קזאין
חלבון קזאין (או חלבון גבינה מבודד) הינו תמצית חלבון החלב אשר ידוע בעיקר בזכות הפרופיל המצוין של חומצות האמינו המרכיבות אותו וההתעכלות האיטית שלו בגוף.אבקת חלבון קזאין, בדומה לאבקות חלבון או מקורות חלבון אחרים, מספק כמות עשירה של חומצות אמינו לגוף. אבקת חלבון קזאין מתעכלת באיטיות (יוצר מעין ג'ל במעיים), דבר המאפשר לקזאין להיות בעל ערך אופטימאלי לצריכה לאורך היום.
היות וקזאין נכנס לזרם הדם באיטיות, הצורכים אותו יגיעו לרמה גבוהה של חומצות אמינו ולסנתוז חלבונים כ3-4 שעות לאחר השימוש. שחרור חומות האמינו לדם יכול אף להמשך כ-7 שעות לאחר הצריכה (לעומת חלבון מי גבינה שבו התהליכים מסתיימים כעבור שעה בלבד). בנוסף, אבקת חלבון קזאין עוזרת לדכא את תהליך ההתמוטטות של אספקת החלבון והתפרקות החלבונים. במילים אחרות, חלבון קזאין חיוני לשימור רקמת השריר.
חלבון הקזאין מהווה כ-80% מכלל החלבונים אשר נמצאים בחלב. התכונות המועילות של הקזאין הם לרוב תוצאה של הרכב של חומצות האמינו או תוצאה של הפפטידים האקטיביים שבו. חלבון הקזאין מכיל ריכוז גבוה של BCAA וגלוטמין, יותר מאשר כל אבקת חלבון אחרת. בנוסף, חלבון קזאין נחשב ליעיל יותר לבניית מסת שריר בהשוואה לאבקות חלבון המופקות ממקורות אחרים.
ע"י שילוב צריכה באבקת חלבון מי גבינה ואבקת חלבון קזאין ניתן להשיג צמיחה ניכרת בשריר היות והדבר תלוי באיזון שבין התמזגות חלבונים (על זה אחראי חלבון מי הגבינה) לבין דיכוי התפרקות החלבונים (אבקת חלבון קזאין).אבקת חלבון קזאין הוא אבקת החלבון היחידה שאותה רצוי ואף מומלץ לצרוך לפני השינה. הסיבה לכך היא שגופך זקוק לתחזוק במשך 6 עד 8 שעות שינה ללא אוכל. רקמת השריר אותה פיתחת עשויה להתפרק במהלך שנתך, כך שחלבון המשתחרר לאט ובמשך זמן ממושך כמו חלבון הקזאין הוא הפתרון האידיאלי בשבילך.
קיימות 3 צורות של חלבון קזאין: קלציום קייזינט (סידן), מיסלר קזאין, וחלבון חלב מבודד (אייזולט). קזאין הסידן היא צורת החלבון בעלת האיכות הנמוכה ביותר בהשוואה לאחרים, והיא משמשת בעיקר כמרכיב מזון. שתי הצורות האחרות בעלות ערך שווה.לצורך השוואה, כוס חלב מכילה רק 6.4 גרם קזאין, בעוד שכף מדודה של חלבון חלב מכילה יותר מ-20 גרם קזאין. מומלץ לערבב את אבקת חלבון החלב שלך בכוס חלב, ובכך לספק לגופך כמות נדיבה של חלבון קזאין.