חלבון סויה
אבקת חלבון סויה מורכבת מחלבון צמחי המופק מפולי סויה. אבקת חלבון סויה משמשת ספורטאים המבקשים להשלים את תצרוכת החלבון היומית שלהם. אבקת חלבון סויה ידועה כמקור אמין לגלוטמין, אשר מהווה כ-60% מכלל מאגר חומצות האמינו בשרירים. אבקת חלבון סויה מתאימה לאנשים הרגישים לחלבוני חלב והיא מכילה ריכוז נמוך של פחמימות ושומן.
בדרך כלל מפתחי גוף מתרחקים מאבקת חלבון סויה בגלל הערך הביולוגי הנמוך שלה. אבקת חלבון סויה חסרת גופרית (אשר מכילה את חומצת האמינו מתיונין). לעומת זאת, אבקת חלבון סויה חשובה לתפקוד תקין של המערכת החיסונית, לייצור גלוטתיון (האחראי על שמירת רמת כולסטרול נמוכה) ואף לסנתוז החלבון בגוף.
חלבון סויה אינו מכיל חומרים מזיקים כמו לקטין ומעכבי פרוטאז, חומרים אלו מופרדים לרוב ע"י היצרן. ישנן אבקות חלבון סויה אשר אליהן מוסיף היצרן מתיונין (שכאמור חסר באבקה עקב חוסר בגופרית) אשר מגדיל משמעותית את הערך הביולוגי של הסויה. למיותנין השפעה חזקה אף יותר על בניית שרירים מאשר אבקת חלבון קזאין. מחקרים מראים כי אבקת חלבון סויה מסוגלת לצמצם את הסיכוי ואף לדחות לגמרי לחלות בסרטן. אבקת חלבון סויה נחשבת לרוב למוצר זול ביחס לאבקות חלבון אחרות.